Bericht versturen
Shenzhen Zhong Jian South Environment Co., Ltd.
Shenzhen Zhong Jian South Environment Co., Ltd.
nieuws
Thuis / nieuws /

Bedrijfsnieuws Over De toepassing van luchtfilters in de fotovoltaïsche industrie

De toepassing van luchtfilters in de fotovoltaïsche industrie

2024-01-11
De toepassing van luchtfilters in de fotovoltaïsche industrie

Vervaardiging van fotovoltaïsche cellen

 

Luchtfilter:

1.Maaien: Voordat de oppervlakte van de siliciumwafer wordt gemalen, moet een luchtfilter worden gebruikt om de lucht te filteren om stof en onzuiverheden in de maaivloeistof te voorkomen.

2Sensitisatie voor kleurstoffen: sensitisatie voor kleurstoffen moet worden uitgevoerd in een steriele ruimte of een schone ruimte.gebruik van een luchtfilter met een hoog rendement om de lucht te filteren om verontreiniging met verontreinigingen zoals micro-organismen en stof te voorkomen.

3- Verdamping van metaal: de verdamping van metaal moet in een vacuümkamer plaatsvinden, and the air is filtered using an ultra-high efficiency air filter to prevent impurities such as dust and microorganisms entering the vacuum chamber from affecting the purity and uniformity of the evaporated metal.

 

Chemisch filter:

De productie van zonne-elektrische kristallijne siliciumcellen omvat folie-afzetting en coatingstappen, die het gebruik van organische oplosmiddelen, kleefstoffen en andere coatings kunnen omvatten.Vluchtige organische verbindingen (VOC's) in deze materialen kunnen in de lucht komenChemische filters kunnen worden gebruikt om VOC's uit de lucht te verwijderen, te zuiveren en de verontreiniging van het milieu te verminderen.

 

Photovoltaïschemoduleproductie

De productie van fotovoltaïsche modules moet ook in een schone omgeving plaatsvinden.het is noodzakelijk om luchtfilters met een hoog rendement te gebruiken om stof te voorkomen, micro-organismen en andere onzuiverheden die aan het oppervlak van de fotovoltaïsche module vastzitten en die van invloed zijn op de foto-elektrische conversie-efficiëntie van de module.

 

Luchtfilter:

1.Snijden: bij het snijden van siliciumwaffels is het noodzakelijk om met hoog efficiënte luchtfilters de lucht te filteren om stof en onzuiverheden in de snijvloeistof te voorkomen.

2.Sweiswerk: De batterijstukken van het onderdeel moeten met een kabel worden verbonden, zodat de lucht bij het aansluiten van de kabel met een luchtfilter moet worden gefilterd om stof te voorkomen,onzuiverheden die aan het kabeloppervlak zijn bevestigd.

 

Chemisch filter:

Tijdens het zuiverings- en freesproces van silicium kunnen chemische oplossingen en stoffen zoals zuren en basen worden gebruikt om onzuiverheden, oxiden en andere verontreinigende stoffen te verwijderen.Chemische filters kunnen worden gebruikt om het resulterende uitlaatgas te behandelen en schadelijke gassen en chemische stoffen die tijdens het proces worden geproduceerd te verwijderen.

 

Hoogtemperatuurbestendige filter:

1Warmtebehandeling en bakken: In het fotovoltaïsche productieproces kunnen warmtebehandeling en bakprocessen nodig zijn, zoals het gluren van siliciumwafers, filmdrogen, enz.Deze stappen worden meestal bij hoge temperaturen uitgevoerd en kunnen deeltjes veroorzaken, gassen en vluchtige organische verbindingen (VOC's).de zuiverheid en kwaliteit van het product in warmtebehandeling en bakprocessen te waarborgen.

2.Reiniging en corrosiebehandeling: Reinigings- en corrosiebehandelingsstappen in de fotovoltaïsche productie moeten mogelijk in hoge temperatuuromgevingen worden uitgevoerd.chemische oplossingen en stoffen zoals zuren en basen mogen worden gebruikt, en de geproduceerde uitlaatgassen moeten worden behandeld. Hoogtemperatuurbestendige luchtfilters kunnen worden gebruikt om schadelijke gassen en chemicaliën uit de uitlaatgassen te verwijderen,bescherming van het werkplaatsmilieu en de veiligheid van de werknemers.

3Glascoating en verpakking: bij de vervaardiging van fotovoltaïsche modules kunnen stappen zoals glascoating en verpakking vereist zijn.Bij deze stappen kunnen hoogtemperatuurmaterialen en lijmstoffen worden gebruikt., en omgevingen en processen met hoge temperaturen zijn betrokken.het waarborgen van de kwaliteit en afwerking van coatings en verpakkingen.

4.Atmosfeercontrole en warmluchtcirculatie: In een fotovoltaïsche fabriekswerkplaats kunnen atmosfeercontrole en warmluchtcirculatie nodig zijn om specifieke procesomstandigheden en -temperaturen te handhaven.Hoogtemperatuurbestendige luchtfilters kunnen worden gebruikt om deeltjes en verontreinigingen in de lucht te filteren om de zuiverheid en stabiliteit van de atmosfeer te waarborgen.

 

Bouw van fotovoltaïsche elektriciteitsproductieprojecten

Bij de bouw van een fotovoltaïsche centrale moet de collectielijn tussen het onderdeel en de omvormer worden geïnstalleerd, zodat de lucht in de collectiepijplijn schoon moet zijn. It is necessary to install an air filter at the entrance of the collector line pipeline to prevent dust and impurities in the pipeline from entering the system and affecting the operation efficiency of the power station.

 

Luchtfilter:

1.Inlaat van de pijpleiding van de collector: An air filter needs to be installed at the collector line pipeline inlet to prevent dust and impurities in the pipeline from entering the system and affecting the operation efficiency of the power station.

2.omvormer: de omvormer is een van de belangrijkste onderdelen van de fotovoltaïsche centrale,en het luchtfilter moet worden gebruikt in de omvormer om de lucht te filteren om de efficiëntie van de werking van de centrale en de normale werking van de omvormer te waarborgen.